Sukladno Odluci Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, za vrijeme trajanja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 rad Centra za socijalnu skrb Opatija s korisnicima i drugim strankama organiziran je na slijedeći način:

 

  1. Korisnici Centra primaju se po prethodnom telefonskom dogovoru s nadležnim socijalnim radnikom, odnosno voditeljem slučaja.
  2. Korisnici dolaze u točno dogovorenom terminu, čekaju na svoj red na otvorenom i nakon prijema i/ili provedenog postupka ne zadržavaju se u prostorijama Centra.
  3. Prije ulaza u prostorije Centra korisniku se mjeri temperatura.
  4. Sve aktivnosti Centra s korisnicima i drugim strankama provode se koliko god je moguće e-komunikacijom i telefonom putem slijedećih kontakata:
  1. Detaljnije upute o postupanju u prostorijama centara radi sprječavanja i suzbijanja epidemije koronavirusa (COVID-19) dostupne su na web stranici: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke).
  2. Zabranjuje se ulazak u Centar korisnicima i drugim strankama koji imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu, kao i korisnicima koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom ili im je izrečena mjera samoizolacije!

 

Molimo Vas da se pridržavate navedenih uputa radi Vaše i naše sigurnosti i očuvanja zdravlja !

Zahvaljujemo svima na razumijevanju !